Άρθρα

Συμβουλές Μετακόμισης για λιγότερο άγχος

Συμβουλές Μετακόμισης (2)

Πώς πρέπει να αρχίσω να ετοιμάζω βαλίτσες για μετακόμιση;» Αυτή είναι μια κοινή ερώτηση που κάνουμε στον εαυτό μας όταν σκοπεύουμε να μετακομίσουμε σπίτια. Η μετακόμιση των σπιτιών απαιτεί χρόνο και αν ετοιμάζετε μόνοι σας τα βαλίτσα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει προσεκτικά. Εάν μετακομίζετε σε ένα νέο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Αθήνα ή αναβαθμίζεστε σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, μπορείτε απλώς να ακολουθήσετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές συσκευασίας για το πώς να ετοιμάσετε τα πράγματα σας για μια μετακόμιση και πριν το καταλάβετε θα χαλαρώσετε στον νέο σας χώρο!

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΚΕΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ;

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι είναι ένα βήμα στο άγνωστο. Ως εκ τούτου, είναι φυσικό τα πράγματα να είναι λίγο αγχωτικά. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να κάνετε τη διαδικασία μετακόμισης λίγο πιο εύκολη; Ρίξτε μια ματιά στις χρήσιμες συμβουλές μας και μάθετε περισσότερα σχετικά με τους αποτελεσματικούς τρόπους για να πακετάρετε για μετακόμιση!

ΚΑΝΤΕ ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν αλλάζετε σπίτια είναι να ετοιμάσετε μια λίστα ελέγχου, ώστε να μην χάσετε κανένα αντικείμενο. Σημειώστε τα αντικείμενα που έχετε και θέλετε να πάρετε μαζί σας. Σημειώστε το στη λίστα καθώς τα συσκευάζετε. Μόλις αποσυσκευάσετε, ελέγξτε ξανά για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν όλα από τη λίστα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ζούμε μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, όταν αρχίσετε να ετοιμάζετε βαλίτσες, φροντίστε να προετοιμαστείτε με μάσκες, γάντια και απολυμαντικό χεριών. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν καθαρίζετε παλιά αντικείμενα και χώρους με πολλή σκόνη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο βάρος των επίπλων. Η Αρθροσκόπηση γόνατος μπορεί να είναι μονόδρομος αν τραυματιστείτε από μεγάλο βάρος.

ΠΕΤΑΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Χρειάζεται πραγματικά να φέρετε αυτό το περίεργο βιβλίο μαγειρικής δίαιτας με ένα τεράστιο κέικ σοκολάτας στο εξώφυλλο που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ποτέ; Σας προτείνουμε να το τοποθετήσετε στον σωρό ανακύκλωσης, μαζί με οτιδήποτε άλλο δεν θα χρειαστείτε ποτέ. Όταν το σκεφτείς πραγματικά, υπάρχουν πολλά πράγματα στα σπίτια μας, τα οποία κρατάμε χωρίς προφανή λόγο. Το να πετάτε περιττά πράγματα μπορεί να σας βοηθήσει να γλυτώσετε κόστος για την μετακόμιση και θα έχετε χώρο να φέρετε χρήσιμα πράγματα. Όλοι θέλουν επίσης λίγη αλλαγή όταν μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι. Έτσι, ο καθαρισμός των περιττών παλιών αντικειμένων σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε χώρο για τυχόν νέες νέες αφίξεις.

ΠΟΥΛΗΣΤΕ

Πουλήστε όσα περισσότερα ρούχα, βιβλία, έπιπλα και άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα διοργανώνοντας εκπτώσεις σε αυλή ή χρησιμοποιώντας έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν γίνει σωστά, θα εκπλαγείτε πόσα χρήματα θα μπορούσατε να κερδίσετε από τέτοιες πωλήσεις.

Ή αν δεν έχετε χρόνο ή ενέργεια, δώστε πράγματα σε φιλανθρωπία. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να δωρίσετε μεταχειρισμένα αντικείμενα. Να θυμάστε ότι τα βαρεά αντικείμενα θα πρέπει να μπουν στο σπίτι σας, εφόσον είστε σε όροφο με ανυψωτικό μηχάνημα.

ΑΓΟΡΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Είναι σοφό να αγοράσετε μερικά κινούμενα κουτιά, περιτυλίγματα με φυσαλίδες, φύλλα περιτυλίγματος, ταινίες κ.λπ. για να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία μετακόμισής σας δεν είναι αγχωτική. Αναλύστε πόσα χρήματα χρειάζεστε για να συσκευάσετε και ίσως παραγγείλετε μερικά επιπλέον κουτιά. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε ένα εφεδρικό κουτί αντί να παλεύετε για ένα την τελευταία στιγμή.

ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

Τα εύθραυστα αντικείμενα πρέπει να τοποθετηθούν σε μεμβράνη με φυσαλίδες και να φέρουν την ετικέτα “Εύθραυστα”. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει καθρέφτες, ασημικά, αθλητικά τρόπαια, έργα τέχνης κ.λπ. Συσκευάστε αυτά τα αντικείμενα και κρατήστε τα χωριστά.

Επίσης, συμφέρει να βάλετε κάποια επιπλέον επένδυση σε όλα τα κουτιά, είτε πρόκειται για εφημερίδες, είτε για παλιά ρούχα είτε για πετσέτες. Ξεκινήστε βάζοντας τα πιο βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος του κουτιού. Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρικές συσκευές. Πολλές περιπτώσεις μηχανημάτων έχουν οδηγήσει σε επισκευές υπολογιστών στην Αθήνα, διότι δεν μεταφέρθηκαν με ασφάλεια.